15.12.2011

15. luukku!

~Kuva from we♥it~

Tonttuarmeija

Aina kesäloman loppumisaikaan, kun koululaiset palaavat kuluttamaan taas koulun penkkiä Joulupukki järjestää koehaut uutta tonttuarmeijaansa varten
Tämä nimenomainen tonttuarmeija sitten on johtavissa tehtävissä Joulupukin työpajalla ja pääsee pukin mukana jouluaattona jakamaan lahjoja. Armeijaan kuuluu suunnilleen viisi tonttua, joskus enemmän, jos soveliaita tonttuja löytyy.
Koehaussa tontut joutuvat leipomaan joulutorttuja, korjaamaan rikkinäisiä leluja ja kokoamaan uusia. He maalaavat ja höyläävät, ompelevat ja paikkaavat, hiovat ja kutovat ja kaikkea siltä väliltä.
Lopuksi he harjoittelevat tarkkuusheittoa, sillä jouluyönä he eivät ehdi käydä kaikissa paikoissa vaan heittävät lahjat joko piipusta sisään tai etuovelle.
Sitten Joulupukki vetäytyy ylhäiseen yksinäisyyteensä pohtimaan soveliaita tonttuja tonttuarmeijaansa. Joskus hän pyytää Joulumuoria avustamaan jos tulee kiperä tilanne tai valinta.
Sitten kun Joulupukki on päättänyt, hän kutsuu tontut isoon saliin, joka on Joulupukin työpajassa, suoraan hänen työhuoneensa alapuolella. Tontut asettuvat riviin ja Joulupukin asetettua lasit nenälleen hän luettelee valitut tontut.
Itse valinta seremonia on myöhemmin illalla. Siellä tontut vannovat valan, että hoitavat tehtävänsä tunnollisesti ja lojaalisti.
Sitten heidät lähetetään tehtävään eli heidät kruunataan Joulumuorin joka vuosi itse ompelemilla tonttulakeilla, jotka tuovat onnea tehtävään.
Sen jälkeen syödään Joulumuorin tekemää puuroa ja seuraavana päivänä alkavat hommat.
Jokaisella tonttuarmeijan tontulla on oma osastonsa, jossa he hoitavat hommaansa.
Siellä he olivat lähinnä ryhmänohjaajina, joille valitettiin juos tuli asiaa ja jolta kysyttiin neuvoja. Hän toimitti kaikki asiat itselleen Joulupukille.
Kun jouluaaton ilta tuli tonttuarmeija laittoivat reen kuntoon ja lahjat pakettiin ja virittivät aikakellon. Aikakello oli väline, jonka avulla Joulupukki ehti kaikkialle vain yhdessä yössä. Hän lainasi sillä aikaa. Nimenomaan lainasi, sillä hän palautti sitä joulun jälkeen kesän taas lähestyessä ja aika tuntui hidastui kun olit esimerkiksi koulun penkillä tai hammaslääkärin odotushuoneessa.
He jakoivat lahjoja ja ajoivat niin kauan, että varpaatkin olivat seuraavan aamun tullessa ihan kylmiä.
Sitten illalla oli juhlat onnistuneen lahjojenjako kierroksen kunniaksi ja tonttuarmeijan kiittäminen ja tehtävästä luopuminen.
Nimittäin ensi vuonna olisi taas aika koota uusi tonttuarmeija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti