8.12.2011

7. luukku

~ Anteeksi, etten eilen lisännyt uutta lukua, sillä tulin niin myöhään kotiin etten ehtinyt kirjoittaa sitä. Tässä se nyt kuitenkin on ja toivottavasti saan vielä 8. luukunkin tänään! Tämä on melko nopeasti kirjoitettu, mutta toivottavasti tykkäätte :D Olkaatten hyvät! :)  ~

Joulupukin piinaviikko

Joulupukilla oli pienestä asti ollut hyvä vastustuskyky. Hänen äitinsä ei ollut turhia arkaillut päästäessään lapsensa pöyhimään kuralammikkoon ja syömään muutaman hyönteisen. vanhan sananlaskunkin äiti oli ottanut miltei turhankin tarkasti ja antanut Joulupukille "yhden kengänpohjan pureskeltavaksi päivässä".
Mutta pakko kaikkien oli joskus tulla kipeäksi.
Ja Murphyn lain mukaanhan, jos joku voi mennä pieleen, niin sehän menee pieleen.
Näin ollen Joulupukki tuli siis sairaaksi paria viikkoa ennen joulua.
Joulupukilla olisi ollut töitä vaikka muille jakaa (ja todellisuudessa hän jakoikin niitä jo, tontuille nimittäin), mutta Joulumuori, käski pukin lepäämään omaan huoneeseen ja juotti tälle kuumaa mehua, jota muori itse oli valmistanut.
Tontut olivat vannoneet laittavansa kaksinkertaisen panoksen Joulupukin ollessa toipilaana ja muori toi joka päivä pukille sanomalehden luettavaksi ettei tälle tulisi tylsää, toi kuumaa juomaa ja tohvelit ettei tälle tulisi kylmä.
Joulupukki ei ollut tottunut olemaan toimettomana, joten hän yritti aina välillä hiipiä sängystä lukemaan muutaman kirjeen lapsilta, mutta aina joko Joulumuori tai sijaiskirje vastaava ylitonttu sai hänet kiinni ja passitti takaisin petiin.
Yhtenä päivänä tontuille oli lelujen kokoamisosastolla tullut ongelmia ja Vihtori tonttu oli tuonut lentokoneen arvioitavaksi Joulupukille. Joulupukki oli innostunut tästä niin, että Joulumuorin oli loppujen lopuksi pakko köyttää Joulupukki tämän sänkyyn kaulaliinoilla, jotka oli passittanut Vihtorin hakemaan.
Joka päivä Joulupukki pyysi Joulumuoria mittaamaan kuumeensa, jos se olisi laskenut, mutta ei. Aina se näytti tasan saman verran.
"Mutta jouluun ei ole enää kauaa! Reki pitäisi huoltaa", Joulupukki murehti, mutta muori rauhoitteli ja lupasi laittaa ylitontun asialle.
Kun Joulupukki sitten yhtenä yönä ei millään saanut unta kun hän vain murehti reestä ja poroista hän päätti Joulumuorin nukkuessa hiipiä talliin katsomaan, että ylitonttu oli järjestänyt kaikki oikein.
Hän onnistui hiipimään huoneesta narisuttamasta kauheasti lattiaa ja kompastumatta alakerran portaiden irtonaiseen lautaan.
Hän aukaisi ulko-oven ihan hiljaa ja hiipi talliin.
Olisihan Joulupukin pitänyt osata luottaa tonttuihinsa, kun heidät itse töihinsä oli nimennytkin. Porot uinuivat rauhallisesti täysien heinäastioidensa vierellä ja reki oli öljytty ja kiillotettu.
Hän oli juuri hiipimässä takaisin kun liukastui lumen alla olevaan petolliseen jäähän ja lensi komeassa kaaressa lumihankeen.
Kukaan ei kuullut, mutta Joulupukin polvet löivät loukkua kylmästä.
Hän hiipi hiljaa takaisin sänkyyn ja toivoi ettei kuume taas nousisi.
Aamulla kun muori taas perinteisesti toi hänelle kupillisen kuumaa marjamehua ja mittamaan kuumeen kumpikin sai yllättyä.
Kuume oli laskenut normaaliksi.
Mitä ikinä olikaan tapahtunut kun Joulupukki oli kaatunut lumihankeen, hän ei ollut siitä pahoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti