2.12.2011

Heippa!

Hei! Olen ollut melko kauan päivittelemättä tätä ja myönnän olen ollut laiska, mutta nyt olen back! Joulukuun ja joulun odotuksen kunniaksi olenkin päättänyt alkaa julkaista omaa henkilökohtaista Joulukalenteri Novellikokoelmaani täällä blogissani, josta te suunnattoman suuret lukijajoukot voitte nauttia! Tämä on ollut perheessämme perinne jo parin vuoden ajan, mutta valitettavasti pienoisen luovuuden puutteen iskiessä joulutarinani ei tänä vuonna ole jatkuva vaan joka päivä on eri pieni novellinpätkä teitä ilahduttamassa. Tämä nyt valitettavasti on eilisen luukku, sillä vasta tänä aamuna vällyjen välissä puoliunessa tajusin, että tätähän voisi täällä alkaa julkaista. Tämän päivän, eli toinen luukku tulee sitten iltapäivällä jahka ehdin sen kirjoittaa! Enjoy~
P.S Kuva ei ole itse ottamani, se on weheartit.com:sta :)

JOULUTARINA 2011
1. Luukku

Kirje Joulupukille

Rakas Joulupukki,

Olen ollut tänä vuonna oikein kiltti. Toivon kovasti kaikille ihmisille maailmanrauhaa, äidille voimaa ja kärsivällisyyttä siivota talon ja leipoa piparit. Sinulle toivon hyvää jouluaaton lahjakierrosta.
Terveisin, Tomi


Tomi nosti katseensa paperista ja tutkiskeli paperilla komeilevia harakanvarpaita. Hän työnsi kynän suuhunsa ja pureskeli kynän päätä, mikä tosin oli hieman vaikeaa, sillä häneltä oli juuri lähtenyt ensimmäinen hammas ja kolo sen paikalla oli kuin avaruuden musta aukko.
Hän yritti kovin olla mieliksi Joulupukille, toivoen saavansa sen avulla edes yhden paketin enemmän, muttei tiennyt mikä olisi hyvä. Eikä hän tiennyt tiesikö Joulupukki milloin lapsi valehteli. Voi olla, sillä mitä ne tontut muuten tekisivät? Mutta toisaalta, ei Tomi ollut muuta kuin kaatanut yhden äidin kukkaruukun ja kinunnut vain kolme kertaa kauppareissulla uutta Nintendo-pelikonetta, karkkipussia tai tekoräkää. Marraskuun aikana. 
Käänneltyään päätään puolelta toiselle hän lopulta tarttui sormillaan paperiin, rutisti sen palloksi ja työnsi pöydän alle roskakoriin.
Pöydän nurkalla oleva kynttilä ("Muista olla varovainen!" äiti oli muistuttanut) loi Tomin kädestä syntyviä varjoja paperille kun pikkupoika taas laski kynän terän valkealle paperille.

Rakas Joulupukki,

En ole ollut tänä vuonna kovin tuhma. Olen pessyt joka ilta hampaat huolella, myös aukon, josta ensimmäinen hampaani lähti.
Toivon kaikkea hyvää kaikille maailman ihmisille, mutta haluaisin itsekin muutaman paketin.
Haluaisin kovasti uuden polkupyörän ja kauko-ohjattavan ralliauton, sellaisen puna-kulta-raitaisen.
Haluaisin myös oman hyppykepin kun Jannellakin oli.
Muuta en tarvitse tänä vuonna.

Hyvää joulua!
Terveisin, Tomi Mikkola

Tomi nosti taas päänsä ja katseli aikaansaannostaan suu leveässä virneessä.
"Mitäs puuhailet?" kysyi ovensuuhun katselemaan tullut äiti. Tomi käännähti äitiin hymyillen yhä ja vastasi.
"Kirjoitan kirjettä Joulupukille. Voithan viedä sen huomenna postiin, jotta se varmasti ehtii jouluksi?"
Äiti käveli pöydän viereen ja laski pöydälle kaakaota vaahtokarkkien kera ja istui sitten tuolille pöydän viereen.
"Totta kai, mitäs sinä kirjoitit?" äiti kysyi.

Tomi ojensi paperin äidille ja tarttui varovasti lämpimään kaakaokuppiin.
Äiti luki paperin hymyhuulin kunnes purskahti nauruun.
"Onko se hyvä?" Tomi varmisti.
"Se on täydellinen", äiti sanoi nousten ja suikkasi suukon Tomin otsalle vadelmanpunaisilla huulillaan.
"Mutta menepäs nyt pesemään hampaasi oikein kiltisti", äíti sanoi kun huomasi, että Tomi oli ryystänyt koko kaakaonsa vain muutamassa minuutissa.
Tomi hyppäsi alas tuoliltaan ja kipitti yläkerran vessaan, vetäisi vessanoven kahvasta oven auki ja pesi hampaat oikein huolellisesti.
Hän livahti sänkyyn vällyjen väliin ja äiti tuli antamaan hyvänyönsuukon.
"Olepa jatkossakin oikein kiltti poika", hän sanoi,
Ja Tomi lupasi. Hän olisi koko vuoden kiltein poika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti